Kategorier
Stockholm

Lotteri på liv och död

Har så mycket att göra i dag så det är svårt att komma igång. Förutom det vanliga, disk, tvätt, veckobrev, har jag Folksamärendet att ordna med, ska kolla efterlevandeskydd på pensionen (för något sådant behöver jag ju inte) och jag har sen ytterligare ett par jobbrelaterade saker att fixa.
Läser om en man som sökte vård sedan han blivit biten av sin katt och kände smärta i höften.  ”Smärtorna bedömdes dock som artros, och patienten skickades hem. Dagen därpå sökte patienten vård igen men skickades åter hem, den här gången med antibiotikatabletter. Senare avled personen i sitt hem.” Vilket lotteri det har blivit om man ska få vård eller skickas hem och dö.
Everybody pays attention to pictures of things. Nobody pays attention to things themselves.” Kurt Vonnegut
Ser ut som om jag får tillbaka på skatten i år igen. Ingen jättesumma men det skulle räcka till en workshop. Micke Berg kör visserligen sådana men jag tror inte han skulle uppskatta mitt sätt att plåta gatufoto. Ett mer lockande alternativ är att lägga stålarna på en tretimmars i New York. Men vid det laget finns det nog inget kvar.

Nedan följer en serie slussenbilder från samma plats men med olika bildutsnitt. Tagna med iPhone 6.

waiting-for-the-bus-3-(1-av-1)

waiting-for-the-bus-(1-av-1) waiting-for-the-bus-2-(1-av-1)Får inte texten att se likadan ut  när jag publicerar som i redigeraläge. Bugg i nya WP-versionen?.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015