Kategorier
Stockholm

Flodvåg av massinvandring

Ett svarthakedoppingpar plaskar runt i träsket och nånting mystiskt bryter vattenytan strax intill. Vattensork? En fågelskådare, kanske är det Torbjörn, sätter sig på bänken och jag pratar lite med honom. Till min glädje berättar han att vattenrallen är tillbaka och att den till och med fick ungar förra året.

På fredag är det första maj och jag brukar åka in och plåta innan tåget tuffar iväg. Kanske är det läge att investera i en normalzoom, Fujinons 16-55mm? När jag körde Canon var deras 16-35:a ett favoritobjektiv.

Nämnde nyss personer som ”försvunnit”, Jan Berhardtz har inte publicerat något på sin blogg Streets of Berlin på tre veckor!

Boken låg elva månader på New York ­Times bästsäljarlista. Den första upp­lagan sålde 240 000 exemplar och fick tryckas 26 gånger. Detta trots att många tidningar vägrade ta in annonser för den. Författaren beskrev en flodvåg av massinvandring. Invandrarna kom från samma typ av bakåtsträvande, auktoritära, religiöst fanatiska samhällen. De ­följde en oföränderlig och orubblig ­uppsättning dogmer dikterade av deras religiösa ledare i hemlandet. Deras religion var inte så mycket en tro som en politisk ideologi: kvarlevande medeltida auktoritära idéer som inte har någon plats i en demokratisk amerikansk miljö. De var inte ute efter att integreras, förtryckte sina kvinnor och förökade sig som råttor. Syftet var att ta över USA, ­införa sin religions lagar, skriva om ­konstitutionen och slutligen lägga beslag på presidentposten. Vanligt folk måste sluta sig samman i en motståndsrörelse. Elva år senare blev en person som tillhörde denna religion faktiskt amerikansk president. Han hette John F Kennedy.”

vitsippor-(1-av-1)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015