Kategorier
Stockholm

Långnäsa

27° i sovrummet när jag försöker somna. Lite New York-känsla när jag drar igång bordsfläkten. Där på Manhattan hade jag att välja mellan det högljudda bruset från AC:n eller det ett par decibel lägre oljudet från en väggfast fläkt. Det gick att köra båda samtidigt, om någon undrar. Sover, men sover illa i värmen. Vaknar tidigt och ger mig på morgontidningen, somnar om. Inget väder jag blir pigg av direkt. Ska släpa mig ner till Konsum, sen blir det allsvensk fotboll på burken, Djurgår´n möter Örebro.

Dags för årets ”Att göra under semestern”-planering. Typ vad jag kan göra om jag skulle få lust. För det finns att göra, städning finns alltid med men kräver sån insats att den känns oöverkomlig. En och annan fotoidé kanske smyger sig in. Motionera borde jag göra, i promenadform tills jag städat så pass att jag får ut cykeln ur förrådet. Sen har vi blogg- och utskriftsproblemen.

Grynet-
Den är inte så bra i dåligt ljus, iPhone 6:an. Den vill gärna smeta ut detaljerna. I den här bilden har jag lagt på korn för att dämpa det smetiga.

Varje bok är en port till ett litet universum, skriver Horace Engdahl. Har just varit inne i Leif GW Perssons värld. Läste ut ”Sanningen om Pinocchios näsa” strax efter midnatt. En bra deckare där GW skickligt får ett gäng lösa trådar att löpa samman i slutet av boken. Läsa kommer jag nog göra en hel del under ledigheten. Kommer att svalka mig med Paul Austers Vinterdagbok härnäst. Han skrev den när han var 63, ett år äldre än jag är nu, och beskriver åldrandet. Låter som ett uppiggande litet universum.

Moderaterna vill genomföra skattesänkningar för löntagare på nio miljarder.
Den har störst effekt för den som tjänar allra minst, säger M-ledaren Anna Kinberg Batra.
Som vanligt är det dock de som tjänar mest som får den största sänkningen, i kronor räknat. För de som tjänar 20 000 kronor i månaden ger det ca 1 600:- mer på ett år, tjänar du 30 000:-/månad ger skattesänkningen 2 200:-, enligt DN.
Lite långnäsa där.

Jag har till exempel ­funderat mycket på den där gråa attackfågeln som flög in ­genom fönstret. ­Kanske var det en björktrast, jag läser i fågelboken att stadsbor sällan ­känner igen den.”
Eva Franchell, Aftonbladet
Vad vet stadsbor om fåglar?

MK-

I kväll vill jag vinna några tusen på lotto, men det lär bli den vanliga långnäsan igen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015