Kategorier
Stockholm

När lejoninnorna kom hem

När Englands VM-bronslag i dag landade på hemmaplan hamnade förbundet i blåsväder – på grund av en sexistisk tweet.
”Våra ’lejoninnor’ (lagets smeknamn) kom i dag tillbaka för att vara mödrar, partners och döttrar”, skrev förbundet i en tweet som sedan togs bort.

Ger mig på bloggproblemet igen. Byter tema från Twenty fourteen till Twenty fifteen och får tillbaka rubriken på inläggen. Men inte det visuella redigeringsläget. Får kanske vara glad åt det lilla.

Får en anatomilektion gällande fåglar, på Fotosidan. Lär mig att flygande fåglar har en bröstbenskam som fäste för vingmusklerna. Följaktligen saknas denna detalj hos ickeflygande arter som kiwi, emu och struts. Pingvinerna använder sina vingar till att simma med, behöver alltså en bröstbenskam. Intressant!

Tillämpar nyvunna kunskaper. I går stekte jag bacon på ett nytt sätt. Först täckte jag dem med vatten, när det kokat bort tillsammans med fettet, stekte jag dem på låg värme.
I dag köpte jag en påse potatis, en påse försluten med snöre på samma vis som grillkol. Lärde mig i går att man ska dra i en snörände som hänger ut på sidan och sen är det bara att dra vidare och påsen öppnar sig med ett minimum av fysisk ansträngning.

Lucky-thief

Även detta en arkivbild. Återvinning är en dygd!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015