Kategorier
New York

Ont vatten

There are a lot of things I wish I would have done, instead of just sitting around and complaining about having a boring life.”
Kurt Cobain

Vaknar tidigt och tar fram mobilen och kollar mejl och surfar.
Sätter på duschen en stund i förväg så vattnet ska bli varmt.
Är ensam vid frukosten kl 6.30.
Svarar på bildkommentarer och bloggar samt laddar upp bild. Ser att Tommy Andersson är i NYC samtidigt.
Är dassig i skrinet, tror det beror på vattnet kaffet är bryggt på. Får jag nya kapslar kör jag på flaskvattnet. Får komma ihåg att skippa frukostjavan i morgon.

blase-boys-club-(1-av-1)
Gillar upprepningen av det blå i snubbens mössa.

Dagens ide: No relations vintage på 204 1st Ave. Öppnar kl 12, så först The Strand bookstore på 828 Broadway. De öppnar kl 9.30.
Det är molnigt så det blir inga experiment med sol och skugga i dag.
Sirener och mistlurar ljuder från Manhattans farleder när brandkåren brakar fram genom trafiken.

collegues-(1-av-1)Schackspelarna har ställt upp sina pjäser på Union square och väntar på motståndare.
Börjar känna mig gunghungrig och är inte hundra när jag lufsar runt bland the Strands härliga utbud av böcker. Köper ”Tales if two cities” med texter av Junot Diaz, Zadie Smith, Teju Cole och ”many more”. ”A bristling portrayal of New York in the tradition of Jacob Riis”, säger baksidestexten. Jacob Riis var dansken som förfärades över villkoren för de sämst ställda i New York och som fotodokumenterade det för att sätta tyngd  bakom sina krav på bättre förhållanden. Rune Hassner har skrivit en bok om Riis, som jag äger.

Tar vänster från Broadway mot 1st Ave och strax når jag No Relation Vintage. Köper ett par kortärmade skjortor. Skinnjackorna var som vanligt antingen för tjejer ( dvs små) eller för exknuttar. Tar mig till hotellet och dess restaurang. Får ett glas vatten, förhoppningsvis från flaska. Beställer en roast chicken sandwich with fries. Pommes friten var riktigt goda.

Abdullah-(1-av-1)
Gillar att fota genom fönster etc så det blir en inramning.

I kväll går jag till Foley´s ett par gator ner för en öl och en matbit. Tar nog en Ommegang. Ommegang literally means ”to walk about” in Flemish.

http://jumblepusher.com/post/132045419394/paul-strand-wire-wheel-1917-new-york-ny

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016