Kategorier
New York Stockholm

Saul, Louis and me

Vid Henriksdal kliver en norrman på med en dragväska, uppenbarligen på resa. Han frågar om bussen går till ”stadskajen”. ”Till Slussen”, svarar bussföraren. ”Stadskajen?” Gissar att han ska till Vikingterminalen eller Birka Cruises och funderar på om jag ska fråga och tipsa om att Londonviadukten är bäst för det första alternativet. När vi kommer till sagda busshållplats är det tomt på fartyg så det kan inte ha varit dit han skulle. En norrman söker sin flock?

Noterar att jag tagit flera bilder som skulle kunna hänföras till Saul Leiter– och Louis Faurer-genren. Båda gillade speglingar och förvrängda bilder, liksom jag.

distorted-reflection NYC-utan-nyc

Framing-

Ibland är det kul att läsa morgontidningen (DN 20/4 2016):
Bara 20 år gammal är Stefan Buijsman doktor i filosofi vid Stockholms universitet. Han var bara 15 år när han gick ut gymnasiet, och 18 år när han tog sin första examen i filosofi. Han kom till Sverige från Nerderländerna för ett halvår sedan.

Går in på apoteket för att köpa steril flaska för linsvätska när jag strax åker till Liverpool med endast handbagage. Kommer ut med ett rör för urinprov. Plastflaskorna som annars fanns var inte sterila.

Träffar mina barndomskompisar som jag i maj åker till Liverpool med. Vi snackade faktiskt om att åka till New York nästa gång.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016