Kategorier
Stockholm

Romer här som där

For me, the camera is a sketch book, an instrument of intuition and spontaneity.”
Henri Cartier Bresson

Tar en kort runda på Stockholms söder. Vill gärna ha ett mål för de fotografiska eskapaderna och utser trappan från Borgmästargatan upp till Stigbergsgatan till ett primärt sådant.

Lördags-kvadratDet doftar syren, tornsvalorna svirrar och från Grönan hörs skrien från de olika attraktionerna.

Turister-

Skissbok var det, ja. Såg liknande på Fotografiska och slår två flugor i en smäll. Ser först Åke Ericsons starka bilder om romers utsatta liv, ”usti opre, som vi säger på romanes. Ställ dig upp. Och uttala det självklara, precis som bulgariska Mitko. Vi är era jämlikar”. Inhandlar nämnda skissbok i den numera kontantlösa butiken. Hej, hej, säger tiggaren utanför entréen. ”Usti opre!”

Nick-Brandt Åke-Ericson

 

Koss va´de´vimlar av segel i da´ Ä´det kappsegling? Ne de´ä lörda´”, eller både och, för ett gäng segelbåtar sekonderade av små gummidito fladdrar kors och tvärs över strömmen. Lufsar till Slussen för hemfärd.

Express-yourself

Får plötsligt en massa idéer, positiva tankar. Var kommer de ifrån? En gammal idé är att ta med ett gäng bilder in till stan och ha en spontanutställning för ett par timmar bara. För de förbipasserande, oannonserat. Ska kanske lägga en slant på IKEA-ramar, en rackarns bit att åka bara.

http://blackourstory.tumblr.com/post/144748967854/paintingtheimpatient-the-protest-watercolor

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

2 svar på ”Romer här som där”

Lycka till med din sketching! Du vet att det finns en urban sketching-grupp på flickr, eller?
Går lite igång på det, för det första eftersom jag gjorde sånt också när jag var ung och vacker (får nästan lust igen) och för det andra eftersom jag tycker kopplingen gatufoto/urban sketching är intressant. Känner inte till någon annan som kan tänka sig både och.
Spontanutställning låter också bra. Försöker förtvivlad att få med min fotoklubb på sånt men det verkar vara alldeles för långt utanför ramarna. Får väl köra själv.

Tack, Katja! Det ska bli spännande att prova på, och som du säger är det en spännande kombo, urban sketching och gatufoto. Tack för tipset ang Flickr, ska kolla upp den gruppen snarast.

Stängt för kommentering.