Kategorier
Stockholm

Gott Nytt År – en resumé

För en gångs skull ska jag försöka mig på en resumé, det vill säga mina bästa foton för 2016. I mina ögon, alltså. Det blev lie många bilder, men jag ställde kanske inte kraven så högt. Under året var jag i Berlin respektive New York och jag deltog i mitt livs första work shop.

Avger ogärna löften eller kommer med utfästelser inför nya år. Det får bli vad det blir, och det hänger på vilken energi jag lyckas uppbåda. Det blir resor till ovannämnda städer i vår och ett par böcker väntar på att jag ska uppbåda energin jag talar om. Tycker annars att jag rensat lite i mina gatufotopreferenser. Plåtar inte lika ofta folk på gatan om inte personen/miljön/bakgrunden är riktigt speciell, även om det fortfarande slinker med ett och annat i den genren. Men det känns för simpelt. Det har blivit mycket speglingar och reflektioner, mycket genom olika transparenta material för att se vad kameran uppfattar, förhållandet mellan ljus och skugga är fortfarande kul att leka med.

I den här bilden är det dem lilla människan i en inte alltför mänsklig miljö. Tre pilar pekar mot honom och han har sin like i Herr Gårman.
En kvinna ska just kliva på tunnelbanan, en annan kvinna pratar i telefon ute på plattformen medan mannen (som är jag) håller på med något (fotograferar).
Skulle kunna vara tre upphittade vantar om det inte var för att en av dem innehåller ett pekande finger.
Lite knepigt med motljuset men det blev skapligt ändå. En trappa upp i Strand Bookstore i New York.
En plåt på en vägg, rispad och bucklad, blev en läcker spegel och jag fick en tjejens huvud där jag ville ha det.
Rispig plast i motljus vid ett torgstånd med blommor. Oemotståndligt motiv, älskar det förvrängda.
Sol och skuggan av en manhattan-papperskorg, fick med ett par ben, fötter och skor.
Stockholm. Här gör jag ett undantag, tycker mötet mellan reklamdonnan och kepamannen är rätt häftigt. Särskilt i beaktande av deras olika kassar.
New York igen, Fika. Gillar mannen därinne som tomt tittar ut på gatan där en äldre herre i hatt just passerat.
Berlin och en U-bahnuppgång i stadsdelen Wedding. Gillar det nötta slitna och väntar in en person i ljusa kläder.
Symmetrin, och kvinnan i fönstret mot en tom vägg därinne.
Ösregn på Potzdamer Platz, jag har fattat posto i god tid och står säkert under tak. Ett gäng ungdomar överraskas av regnet och rusar mot mig och tar skydd. En hjälpande hand sträcks ut, och in i bilden.
En bild tagen under min promenad hem under snökaoseftermiddag -kvällen.
Slussen och skitiga busskurer som ger en fin effekt. Vit mössa, blont hår och ljus hund kommer perfekt förbi.

 

There you go!

Happy New Year!

 

http://coloursxart.tumblr.com/post/155201279529/happy-new-year-the-change-starts-here-by-nme

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

6 svar på ”Gott Nytt År – en resumé”

Fin bildskörd!
Gott nytt år till dig med!
Och Berlinboken hörru! Kan det bli dags år 2017?

Stängt för kommentering.