Påskdag i Sthlm 2017

Ölflaskorna radar upp sig en och en på min väg in mot city: Sigill, Staropramen, Amstel, och utanför Gamla stans tunnelbanestation trängs sex tompavor Bavaria.

Ett par hundra skrattmåsar har möte på Riddarfjärden. Antar att de garvar näbben av sig, trots snöflingorna eller kanske flabbar de åt aprilvädret och våren. På centralbron klipper neongubbar bort gamla kablar. 

Fixar mina dollar. Forextjejen var en riktig säljare, fick mig att köpa mer dollar än jag tänkt, ”du får en bättre kurs”. Sen försökte hon truga på mig ett bankkort, men det gick inte. 

Av någon anledning snurrar gamla Cream-hiten ”Strange brew” på min hjärnas skivtallrik. Det kan ju inte vara något magiskt tecken, grädde till matlagningen har jag ju redan köpt. 

Var uppe på Drottninggatan och kollade kläder, mycket folk hade stannat vid åhlenshörnans blomhav. ”Brandmän mot rasism” står på en vit brandmanshjälm, flera nallar ligger bland blommorna och på en stolpe hänger änglavingar. På plyfan som täcker hålet där lastbilen kraschade kan man sätta upp post-itlappar med valfritt budskap.

Solen tittar till sist fram men jag är vrålhungrig och lite blodsockertrött så jag tar första bästa buss hem. 

På cafeet i mitt förortscentrum sitter två rollatortanter och löser korsord tillsammans, men varsitt, mittemot varandra. ”Du har skrivit ett ”u” men det ska vara ett ”a”, säger den ena. ”Va!?”

http://zzzze.tumblr.com/post/159643999460/infinitetext-jean-aurel-de-lamour-1964

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017