”Viss trängsel kan förekomma”

Ser att de har Fujifilm X100F i svart på Norr Mälarstrand så efter flera timmars övervägande ringer jag och bokar den i tanken att jag åker dit efter jobbet och plockar upp den. Såklart att gröna linjen passar på att ha ett tekniskt fel och nästa tåg kommer om 23 minuter, enligt ljustavlan. Nå, strax står det mer normala fem minuter och jag tuffar till Kungsholmen och lufsar ner efter min nya kamera.

På hemvägen åker jag blå linje till T-centralen och där är det knappt att jag får plats på perrongen. Det är knökfullt och jag kommer med näppe med på tredje tåget medan massor av folk blir kvar. ”Viss trängsel kan förekomma”, mässar både ljustavlorna och högtalarna, ett sant SL-understatement.

2. Newark Liberty International Airport

Opened: 1928 (first established), 1953 (first new terminal replaced original)
Annual passengers: 37.5 million
Delayed flights: 25% arrivals, 25% departures
And then there’s Newark, which has the enviable distinction of being the worst airport in the country according to math, taking into account factors like the number of cancelled flights, the average delay time, and the number of minutes it takes to taxi to the gate. Newark has long lines for check-in, long lines for security, long lines for club lounges, long lines on the tarmac waiting for take off. Plus it’s ugly and dirty and is also at least an hour from NYC, so in the event of a long delay, a trip to the city isn’t necessarily feasible. Also expect broken trains and escalators, spotty and not-free Wi-Fi, zero power outlets, and crappy limited seating (with armrests that don’t move, so good luck if you get stranded overnight and don’t want to pay for an offsite hotel in, ugh, New Jersey).

Newark rankas av sajten Thrillist som nästvärsta flygplatsen i hela USA. Själv har jag inga klagomål efter fyra besök i New York via nämnda flygplats. Men så köar jag inte till någon lounge heller.

http://koshigurajumy.tumblr.com/post/161278501275/james-arthur

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017