Kategorier
Stockholm

Vilket slit!

Herrejisses, vilket slit att släpa ner allt till grovsoprummet. Men vad skönt att ha det gjort! Men det återstår en hel del, inte minst det jag har efter min mor. Och bland annat en massa diabilder där jag vet att det mesta är värdelöst, mycket sommargrön fjällskog. Men där kan gömma sig någon pärla eller någon bild jag vill behålla av nostalgiska skäl. Men de är många, kanske tusen om man räknar med de mamma lämnade efter sig.

Två gamla flatbäddsskannrar, Agfa Studioscan II respektive Microtek Scanmaker X12 USL, dök upp ur gömmorna. Har för mig att de var bra på sin tid. De har dock inga USB-kontakter så jag fick köpa en ny. La in en fråga både på Fejan och Fotosidan, om det finns något värde i dem eller om de ska till grovsoprummet.  Ser inte ut som om jag kommer att få något svar. Dumpa, med andra ord.

Den dumme städar och städar, geniet behärskar kaos.

Tidskrifter som Res, Vagabond, Wanderlust, Antik&Auktion gick till återvinning. Tidigare har Kamera&Bild och Fotomagasinet gått samma väg. Bara fyra årgångar Foto (1971-74), Aperture och nån till har fått tillfällig nåd. Har gott om tidskriftssamlare nu men de flesta går ju att vika ihop så de blir platta.

Får nog ta en onsdagstur ner till grovsoporna också. Fick inte plats att gräva fram mer ur förrådet. Ska nog klämma en flaska champagne när det är klart, eller så köper jag en flaska gin. Eller några öl. Eller så firar jag inte över huvudtaget utan konstaterar att mycket återstår fortfarande.

Hittar instruktionsböcker till Microsoft works, föregångare till Officepaketet, tror jag. Works-boken är bara den på 870 sidor. Hittar även Aldus Collection: Aldus Pagemaker, Aldus Persuation, Aldus Fetch och Freehand, i sin tur föregångare till Adobes Creative Cloud, återigen en gissning. Fyra gamla Macar: en Centris, en Blueberry och två iMacar har jag inte slängt för jag är rädd att någon ska kunna ta sig in i dem och hitta lösenord et cetera. Blueberryn är för snygg för att slängas. iMacarna är nog slut, det vill säga det går nog inte att starta dem igen.

http://wavegrower.tumblr.com/post/159376238910/mesmerizer

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017