Kategorier
Stockholm

Ett höstlandskap

What interests me is the transformation, not the monument. I don’t construct ruins, but I feel ruins are moments when things show themselves. A ruin is not a catastrophe. It is the moment when things can start again.
Anselm Kiefer
En spillkråka kommer skriande ut ur morgondimman och jag missar bussen med 20 sekunder – igen! Nästa morgon skriker en nötskrika ur djupet av en ek – missar bussen! Dåliga omen, de där fåglarna!
Läser i morgontidningen om slutstriden i militärövningen Aurora och hittar ett för mig tidigare okänt ord: ”Framryckningen sker på flera täter på småvägar.” ”Täter”?
Några dagar senare: ”Nazister vapastränas av försvaret.”  ”Vapas”?
Gillar den här bilden med sitt lite abstrakta och upp-och-nervända landskap.

Och förkylningen sitter där den sitter. Bara att fortsätta knapra treo. Men strax är det helg igen, det var nåt evenemang på lördag. Nåt vernissage nånstans, kanske Swedish dads på Galleri Kontrast. Kan ju gå dit och malla mig över att jag såg den redan för ett par år sen, i Brooklyn Bridge Park, NYC.

Eftersom ingen kommer att uppskatta den första bilden, slänger jag in en till.

Coop har attackerat mitt midjemått genom att åter baka blåbärskuddar. Upptäckte det i måndags och har redan fått i mig nio stycken. Så förbaskat oemotståndligt gott!

http://2000-lightyearsfromhome.tumblr.com/post/165833253556/de-salva-from-the-cycle-czerwionka-leszczyny

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017