Kategorier
Stockholm

Uppför varvsbranten

Tar en treo och lämnar hemmet.

En myra spatserar förbi på asfalten där jag sitter och väntar på bussen. Den verkar undra var den är och inte minst hur den ska ta sig därifrån. Till sist vänder den tillbaka.

Går Folkungagatan upp från Londonviadukten och påminns om att här en gång byggdes stora skepp, på Södra Varvet. Läser på en skylt att Varvsbranten rustas upp och att Sofia Bangolfklubb flyttar tillbaka nån gång under 2018. Spelade en del bangolf just här i unga dar, banrekordet är beskedliga 48.

Fortsätter på Tjärhovsgatan, vars namn ju också knyter an till fartygsbyggande. Slinker in på CFF och ser Flytpunkt, ny svensk fotografi 2017. Tja…

Nästa vernissage är på Galleri Kontrast där Johan Bävmans utställning Swedish dads har hittat hem efter turnéer utomlands. Berättade att jag sett den i Brooklyn Bridge Park. Johan hade också varit där då för att se det live. Några kända ansikten var där, till exempel Eps. Kul också att läsa vad barnen på fotografierna döpts till, känner igen flera namn från mina elever.

Eps, GK-Mia och Johan Bävman.

Rätt mycket folk ute, påfallande många ungar. Kul med folkliv!

Till sist blir det ändå en öl på Hatten, en Jesus mud á 139:-, 13%-ig imperial stout. ”COMMERCIAL DESCRIPTION, Cross between Even More Jesus and Noa Pecan Mud Cake, aged in blueberry cheesecake barrels.” Mycket kakao i den! Ser en kvinna plocka med sig en Thåströmaffisch från väggen snett mittemot. Han är visst aktuell med en ny platta, Centralmassivet, och gillar som jag Berlin och New York.

Tar Högbergsgatan västerut, plåtar ännu ett av de rådjurhuvuden som i stor storlek dyker upp på olika byggplank runt om i stan. Får en trevlig diskussion om tags/klotter vs graffiti med en bostadsrättsordförande på mellersta Högbergsgatan. Vi var överens om att det är svårt att dra gränsen mellan graffitimålare och taggare, det kan nog ibland vara samma personer. Tags är skit, graffiti kan vara vackert.

 

”Säj varu vill åru fåre”, en man under influence predikar vid fyrans busshållplats på Rosenlundsgatan.

Ett visst mått av rigor mortis inträder när jag ska ta mig av bussen. Det betyder att jag kan vara nöjd med tillryggalagd sträcka denna lördag.

Att vakna ensam i en främmande stad är en av de härligaste känslorna i världen.

Freya Stark, (1893-1993) brittisk-italiensk upptäcktsresande.

Får börja planera 2018 års resande: Berlin på sportlovet, New York typ vecka 17, som i våras med andra ord.

http://2000-lightyearsfromhome.tumblr.com/post/165833253556/de-salva-from-the-cycle-czerwionka-leszczyny

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017