Kategorier
Stockholm

Julklappstips i postboxen

Fick en fet fotokatalog från fotoaffären med mera B&H i NYC, alltså ända från Amerikat. Det skickade till och med med ett meddelande på svenska: ”Vänligen låt oss veta när du har fått din katalog”. Köpte minneskort där, vill jag minnas (!). Valde fel kort så jag fick testa deras bytesavdelning också, en kul erfarenhet. Liksom för övrigt själva inköpet: man går till en disk en trappa upp och säger vad man vill ha, hämtar sen ut varan en trappa ner innan man betalar på ett tredje ställe. Och utanför butiken hängde en kändis, gatuporträttören Louis Mendes, med sin gamla, fina kamera med två blixtar fastmonterade på varje sida.

Fick samtidigt reklam för Postkodlotteriet, vilket jag tycker betydligt sämre om.

Måste börja pensionärstäda medan jag fortfarande har fysisk ork. Har samlat på mig för mycket skräp. Som till exempel utrustning för kopiering av filmnegativ till papperskopior. Trodde jag skulle kunna ha ett fotolabb, men icke.

Sen måste jag ta tag i utgiftsminskningen. Gick sådär i helgen då jag istället drog på mig en extra utgift. Men jag betalar alldeles för mycket för mitt teveabonnemang, slantar upp stora stålar för en massa kanaler jag aldrig tittar på.

Men jag gör nog ändå klokast i att kämpa på i ett par år till och samtidigt försöka spara ihop ett extra kapital. 19 000:- i pension efter skatt skulle jag vara nöjd med, men före skatt – rena skattastrofen.

http://zzzze.tumblr.com/post/168189081885/gacougnol-erwin-blumenfeld-shadow-jo-regaldi

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

8 svar på ”Julklappstips i postboxen”

Yes! Good morning cosy moment med MaMert! Thank you!
Kopieringsutrustningen är inte för digitalt va? Utan för blask?

Många fotografer ”snobbar” med att de fotar med film, framkallar och kopierar. Hantverk, typ. Som om det automatiskt gör en bild bättre.

Analog Leica går hand i hand med fotolabb och mallgroderie. Tror inte mårdhårspenslar gör så stor skillnad för t ex Lars Lerin. Digital Leica är framförallt svindyr, du betalar för märket inte för kvalitet motsvarande den stora pengen.

Stängt för kommentering.