Kategorier
Stockholm

Sista tuggan

Med NYC bokat och klart börjar jag så smått i tanken gå in i detaljerna. De senaste årens hotell var inte tillgängligt så jag flyttar neråt i Midtown, till Chelsea Savoy, granne med det betydligt mer berömda Chelsea Hotel. Vill minnas att det också ligger i höjd med Flatiron Building. Har bott där tidigare, men minns inte jättemycket. Gratis ”kontinental frukost” ingår, har för mig att jag ändå åt min frukost ute på stan. Tio nätter, rätt länge för att vara jag. Känner att det kan vara sista tuggan av Det stora äpplet.

Hoppas som sagt på att fotoutställningen Photoville kör när jag är där. Och jag ska kolla in mina muséer, med Whitney´s först, sen MoMa och Guggenheim. Bushwick Collective´s street art är ett måste och kanske Coney Island igen. Nästan så jag redan börjar packa.

Söndagssol, så jag åker in för en promenad. Har glädje av ljuset i en halvtimme, sen är det bara kallt. Går längs Norra Hammarbyhamnen och på en gräsplätt spelar far och son fotboll, sonen iförd målvaktshandskarna han fick i julklapp. Möter folk som är på väg ner till Eriksdalsbadet eller i början av en kajpromenad. Fortsätter norrut, förbi Helgalunden och Allhelgonakyrkan. Där Tjurbergsgatan övergår i  Västgötagatan skramlar fyra burkar bayerskt runt återvinningsstationen.  och tar tuben sista biten till Slussen. Kommer hem med lite arkitektur, en hel del graffiti/klotter och väldigt lite bra gatufoto, kanske en enda bild. Eller två, om jag är generös mot mig själv.

Det finns en hel del budskap och noteringar att ta till sig, eller inte, ute på stan. Ett exempel ovan.

Riktigt fin solnedgång avslutar helgen, ser jag.

http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/169423316027/david-fenton-franz-kafka-for-president

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Sista tuggan”

Hej MaMer! Du ska alltså gå på MoMa och dessutom Guggenheim. Där jag varit, åtminstone. Du hinner på tio dagar. Du verkligen går och går och ser och ser och fotar och fotar. Jag hoppas ändå på nästa år, att jag till slut ska få gå i PA Fogelströms fotspår, som jag tänkt denna sommar efter ha gått igenom hans böcker och suttit och markerat i kartan här hemma. Men min artros satte stop. Nu har MåBra kommit en bit på väg på min rehab, Så vi hoppas på sommaren, mitt i vintern. Nu kommer kylan, säger de.

Och Whitney´s museum of contemporary art, som var en höjdare första gången, blekare senast. MoMa har jag varit på tidigare, men inte Guggenheim. Och street art. Klart jag hinner.

Stängt för kommentering.