Kategorier
Stockholm

Borträknade

I mina ljusa stunder tänker jag mig en alternativ teori om att liv är så otroligt vanligt att ingen ute i galaxen hunnit kontakta just oss än. Att det kommer.

Men innerst inne tror jag att mänsklighetens facit stod klart i samma ögonblick som vi började undra var alla andra är. Svaret är sannolikt detsamma som alltid när man frågar sig: ”Varför hör de inte av sig?”: De är inte intresserade av oss.

Andra har förmodligen observerat Tellus som hastigast och avfärdat jordvarelserna som sorgliga idioter som är så dåliga på matematik att de tydligen inte ens förmår hushålla med sina grundläggande resurser.

Problemet lär inte vara att det saknas intelligent liv som letar efter annat intelligent liv. Problemet är att vi är borträknade.

Lisa Magnusson, DN 24/2 2018

För ett år sen var jag i Berlin, påstår Facebook. Antar att det stämmer. Där har de minusgrader nu, då var det skapligt väder. Utanför fönstret skiner vintersolen, det är -8°. Var på vippen att ta mig ännu en tur in till stan men föll till föga inför de husliga plikterna.

Fujis nya kamerahus får bra kritik men jag läser att en ny X-T3:a kan vara på gång i höst och då får jag vänta på den och se. Vill gärna ha två bra kamerahus, ett med 10-24 mm och ett med 16-55mm monterat.

Det blev ett trevlig OS, även om jag inte sett en sekund live. Roligt för slalomveteranerna att till sist få ett guld, kul med skidskyttarna som kom från ingenstans, älskar curlingdamernas laganda medan Kalla och Nilsson var mer väntade medaljörer.

Bläddrar i min nyinköpta bok med fina foton av Helen Levitt, en av gatufotots pionjärer i USA. Trodde jag redan hade en bok av henne men hittar ingen i bokhyllan.

Testar att printa en svartvit bild på matt papper, vilket det sägs att man ska. Har lite svårt för det matta dock. Har köpt på mig papper av den typen, så jag får väl testa igen. Men det skiter sig då datorn inte hittar skrivaren. Senast det funkade var när jag skrev ut julkort. Kom sen på att det nog hjälper om jag ansluter rätt sladd. Ut kommer en gröntonad historia, expressionistisk så det förslår men inte vad jag önskar. Byter ännu en tom bläckpatron och gör ett nytt försök. Samma! Vaf…?! Kör en ”cleaning” och nu kom det ut en någorlunda okej print. Är inte nöjd med svärtan, inte svart nog. Testar ett ”heavy weight paper”. Kom ut alldeles blött, men svart?! Ett sista försök på tunnare papper. Grönstick igen!

Min favorit-beatle, George Harrison, hade varit 75 år om han fått leva.

http://denisshelby.tumblr.com/post/171239314530/the-middle-peace

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”Borträknade”

Jo det är ett helsike med skrivare. Vad kör du för sort, Cannon?
Nån sa att Einstein inte har sagt, enligt citatet vi nyss pratade om. Men han har inte sagt var han fått det ifrån. Lurk!

Har en dyr fotoskrivare, Epson Stylus Pro 3880. Man bör skriva ut ofta, så den inte beckar igen i sina nozzles. Men då blir det å andra sidan dyrt, en hel uppsättning färgpatroner går på drygt 5 000:-.
Googlade citatet och mycket riktigt finns det inte bland Einsteins samlade citat. Men bra är det om det så var Åsa-Nisse som sa det först.
Ha en trevlig vecka själv!

Stängt för kommentering.