Kategorier
Stockholm

Opportunism

Locket på papperskorgen utanför porten är uppfällt vilket en representant för den opportunistiska arten Pica pica (skata) observerat. Den har precis börjat inventera innehållet och hoppar undan med en godbit när jag kliver ut. Från skogsdungen kuttrar ringduvan och hackspetten går loss på kraftledningsstolpen vid morgonbusshållplatsen. Skönt börja en fredag med fågelskådning!

På Insta har någon kommenterat en rad av mina bilder med ”tebrikler”. Googlar fram att det betyder ”grattis” på turkiska.

Läser i någon av tidningarna om en duktig journalist som cyklar till jobbet. Han skriver att han cyklar förbi 30 bussar som köar in till slussenterminalen. Jag borde ju rimligen sitta på någon av dessa bussar eftersom jag pendlar under rusningstrafiken. Tycker inte att jag haft några större problem med köerna in till terminalen.

http://yeswearemagazine.tumblr.com/post/171418500446/quietude-doyeedt-annahaal

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Opportunism”

Du kanske skulle cykla. Jag hat en kompis (journalist) som cyklar från stan till jobbet i Kista varje dag på sin elcykel. Han tycker det är toppen. Grattis till ditt turkiska Grattis. Får nog skaffa Inta också, har bara FB och twitter. Trevlig helg!

Jag har cyklat men det är lite för långt. Skulle ta mig knappa timmen i nuvarande form och sen ska jag duscha och byta om så det blir en tidsförlust. Finns heller ingen säker förvaring för cykeln under dagen.

Stängt för kommentering.