Kategorier
Stockholm

Mokar du gräl, nej kaffe

Gråväder! En villaägare yxar till en hög med ved. Ved till vad? Badtunna, eller braskamin? Vem vet.

Tar med mig min tunga Canon med ett 50 mm/1,2 monterat. Vill jämföra skärpedjup med Fujin. Länge sen jag använde den så jag har inte längre full koll på hur den fungerar. Spännande på så vis. Nu blir det inte mycket fotat ändå. Träffar min bokköparekompis och vi tar en långfika på Gunnarssons och surrar om konst och politik. Här hängde vi mycket under gymnasieåren. Bestämmer att ses för ett besök på Liljevalchs när Lars Lerin hänger där. Det blir efter min berlinresa, det. Köper en ny Mokabryggare. Tror att kaffet blir bättre ju varmare vattnet är och i en Moka är det ju kokande vatten som trycks upp, fullt så varmt blir det aldrig i en vanlig kaffebryggare. Tre gånger ska kaffet köras genom bryggaren innan det går att dricka. Man har att göra!

Sista dagen för nedre slussenentrén, men jag tycker det fattas en del av trappan upp till Slussplan. Lyfts dit i natt, kanske. Och jag tar nog en tidigare buss för att kompensera den längre sträckan till tunnelbanan.

Köper jordgubbar, dyrt. Men va sjutton, jag har just sålt en bok! Tänker lägga mg och läsa kvällstidningen men upptäcker att jag glömde köpa den. Attans!

Plockar fram berlinväskan för att för säkerhets skull redan nu lägga ner böckerna jag tänker ge mina guider därstädes. Min slussenbok bör komma närsomhelst, tycker och hoppas jag.

Till sist blir det dags för premiärkoppen mokakaffe. Får justera doseringen, tror jag.

http://avisualcatharsis.tumblr.com/post/173467052699/joeinct-robert-and-mary-frank-new-york-city

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018