Kategorier
Stockholm

Lars Lerin, då?

Rendez-vous på Slussen övre, sen färjan över till Allmänna Gränd och en promenad till Liljevalchs. Några turister som står ute i fören på färjan serveras en riktig stänkare och kommer in skapligt blöta till andra turisters glädje.

Lars Lerin då? Utställningen visar främst en konstnärs besatthet. I ett av rummen hänger Lerins målningar av böcker och pärmar hittade på bibliotek och i arkiv, i ett annat har han studerat uppstoppade fåglar och fågelskinn. Somt annat är riktigt bra,  några andra målningar är obarmhärtigt skarpa i kontrasterna. Tekniken är fantastiskt!

Vi tar en promenad via Strandvägen tillbaka mot Slussen, med en korv och kolapaus just innan Djurgårdsbron. Minns hur vi båda besökte ”Modern konst i hemmiljö” i korsningen Strandvägen och Narvavägen och visade våra tavlor för en Elsa Lindström när vi var i sena tonåren.

Hög luftfuktighet och på det en bastubuss hem. Här ute i förorten gardet regnat lite och jag får några ynkliga stänk på mig när jag knallar hemåt.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Lars Lerin, då?”

Ja, man får väl ta samma vända till Lerins utställning. Firade min äldsta vän idag på Floragatan, orkade inte Lerin också. Fina bilder!

Stängt för kommentering.