Kategorier
Stockholm

Fuck racism!

Rubrik på Aftonbladets förstasida:

Förläng livet med nio år

Det får jag allt ta och räkna på om jag har råd med.

Lite Om kriget kommer-vibbar på Coop. Mjuk potatis och skrumpen gul lök efter midsommarhelgen. Ingen sallad. Som om folk hamstrat.

Rasisterna visar åter sitt vidriga ansikte i samband med Sveriges förlust mot Tyskland i fotbolls-VM. All support till Jimmy Durmaz! Glädjande nog fick Jimmy Durmaz ett massivt stöd av svenska folket. ”Fuck racism”, som landslaget sa.

Ny dag, nya matcher men snart lugnar det ju ner sig när hälften av lagen är utslagna. Spanienvärme på väg, läser jag just. Det får duga.

2015 satt jag på chefens kontor och skulle få feedback på min jobbansökan. Chefen motiverade beslutet: ”Du har väldigt mycket kunskap, ett enormt driv och engagemang. Det skrämmer mig. Därför får du ingen tjänst.”

En polis beskriver polismyndighetens kris, vänskapskorruption och förakt förkunskap. Har liknande upplevelser när jag sökt jobb som fritidspedagog på olika stockholmsskolor. Skillnaden är att biträdande rektor har tyckt att jag verkade bra, istället var det mitt blivande arbetslag som stoppade mig. De har inte velat ha in någon med engagemang och driv, som initierar aktiviteter. De ville fortsätta låta ungarna sköta sig själva medan de stod i grupp och fikade. Då blev jag ett hot.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Fuck racism!”

Ja och ingen gräddfil till matjesillen. Hur galna blir folk vid midsommar.

Hoppas incidenten med Jimmy ska väcka folk som gått till SD och få dem att komma tillbaka till mer normala partier.

Funderar mycket på vad det är hos SD som attraherar folk, trots att många skulle förlora på deras politik. Kanske är det för att SD upplevs som ett tydligt parti, medan övriga är luddiga. Jag skulle vilja se sossarna stå upp kraftigt för välfärden, för minskande av inkomstklyftor, jämställdhet. Istället har de blivit ett fingret i luften-parti var enda idé är att klamra sig kvar vid makten.

Ja, jag kan känna att jag blir knäpp av att SD har så många anhängare. Maktlös, hur kan de vara så naiva. Inte skulle det hjälpa att skrika heller. Jag hoppas Jimmy exempel åtminstone får en hel massa människor att ändra ståndpunkt. Ja, det är trist med Löven som är för lam och om han förlorar ska han sitta kvar? Hurdå?

Blev du verkligen inte anställde för de tyckte du var för aktiv och kreativ?

Det var absolut min känsla, att jag inte blev anställd för att de jag skulle arbeta med tyckte att jag var för ambitiös.

Stängt för kommentering.