Kategorier
Stockholm

Live från Frihetsgudinnan

Sverige är klart för VM-kvartsfinal. Men varken schweizare eller engelsmännen är särskilt imponerade.

– Sverige var inte ett bättre lag än oss, säger Johan Djourou.

”Sverige var till och med sämre än vi trodde”, lyder domen från Daily Mail.

När det kommer till individuell teknik kan jag nog hålla med, det är bara Emil Forsberg och Albin Ekdahl jag har förtroende för när det gäller att hålla i bollen. Övriga ska nog släppa ifrån sig kulan så snabbt som möjligt. Men som lag är Sverige starkt och definitivt ett bättre lag än Schweiz, det vore ju kul att straffa den engelska arrogansen i en VM-kvartsfinal.

28/7 är det Gnestaplank, igen. Har varit inbjuden ett år, andra år har jag hängt på ”öppet plank”. Förra året gick det inte att ta sig dit kommunalt inom rimlig tid och även i år skulle jag komma fram för sent för att hinna få plats på nämnda öppna plank. Så jag avstår.  Kom inte med på Stockholmsplanket heller, men där är det lättare att hänga på för ej intagna platser. Det är dessutom två dagar.

God nattfilmen sändes live av NBC från Frihetsgudinnan där en aktivist från organisationen Rise Resist klättrat upp, gud vet hur, till foten på statyn. Lite riskabelt att hasa runt däruppe och än värre för de poliser vars uppgift det var att få ner henne. De reste en stege och höll sen på och fixade länge med nåt medan aktivisten vilade under foten på gudinnan. Till sist tog sig två poliser upp och rörde sig försiktigt mot aktivisten som ett tag försökte klättra högre. Läskigt! Till sist blev hon övermannad. Återstod att få ner henne men det verkade som om hon övertalats att samarbeta så det gick bra. Poliserna verkade ha sele och vajer, men hade slagit sig fördärvade om de halkat.

Skriet från vildmarken, eller ett nattligt Orminge, var det sista som fångade mitt intresse. Råbock eller räv lyckades jag inte avgöra.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Live från Frihetsgudinnan”

Stängt för kommentering.