Kategorier
Stockholm

Hem, söta hem

Oundvikligen tickar klickan ner mot check out. I korridoren drar room service igång en dammsugare, från gatan hörs den vanliga kakafonin av sirener, tutor och skramlande lastbilar. Är kvar på rummet så länge det går och återlämnar mina nyckelkort till receptionen strax före klockan 11.

Svettig promenad upp längs 8th Avenue, från 23:e till 41:a gatan och bussterminalen, med ständiga stopp för rött ljus vid nästan varje tvärgata. Resväskan slår i min häl titt som tätt. En liten kö av resenärer står redan och väntar på Newark Airport Express och strax rullar en modern buss in. När jag åkte åt andra hållet var det med ett gammalt skrälle där allt bagage stuvades inne på bussen och inte i något lastutrymme. Via Lincoln tunnel, Weehawken och New Jersey turnpike avlägsnar vi oss från det stora äpplet. Av någon anledning luktar det liniment på bussen.

En dryg halvtimme senare står jag vid automaten och får ett boardingkort och en luggage tag utskriven. Väntar på att få droppa bagaget och bege mig till gaten. Kl 12.58 öppnar bagage dropen och kl 13.22 har jag passerat securityn. Där vill de att jag tar ut alla mina kameror och lägger dem i en låda.

Cirka tre och en halvtimme att slå ihjäl till boardingen. ”This is a depressing terminal”, säger en äldre dam i förbigående. Laddar mobilen och spelar sudoku om och om igen och tiden försvinner på nåt sätt. Samma lika på planet. Kompletterar med rullen ”Solo: A Star Wars Story”.

Airbussen 330 dunsar ner sitt landningsställ i Arlandas asfalt en halvtimme före utsatt tid. De trettio minuterna försvinner i väntan på bagaget. Till sist sitter jag ändå på ännu en flygbuss. Denna har minst sex sten men gungar gott ändå in mot stan. Tekniska nämndhuset, eller nåt, visar +25 grader. Lite kvarglömd sommarglädje sådär. Det är bara +11°.

Innanför dörren halv tio. Hem söta hem. Kroppsklockan säger halv fyra på morgonen efter 21 timmar i vaket tillstånd. Tycker mig se bananflugor över diskbänken men det är bara stjärnor.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

9 svar på ”Hem, söta hem”

Tack, Tommi! Hoppas det är ett bra sätt mot jetlagen, har iallafall suttit flera timmar på kvällen och kikat på bilderna på stor skärm. Roligt! Nu är klockan 0.01, kanske läge att knyta sig?!

Stängt för kommentering.