Kategorier
Stockholm

Oktobertrött

Kanske har jag till sist övervunnit jetlagen, men jag är sorgligt trött ändå. I New York skrapade jag ihop energi nog för att skubba upp och ner för avenyerna och kors och tvärs på tvärgatorna, här hemma har jag inte samma geist. Det ligger förmodligen på det mentala planet, typ been there done that. Hösten gör sitt till, men det är samma lika oavsett årstid. Det blåser styv kulting på Stadsgården och på Fotografiska blir jag också blåst. Det krävs lösenord för att jag ska få fram entrékoden och trots att jag fixar ett nytt lösenord blir det inget. Jag kollar istället storheterna Lennart Nilsson på  Galleri Kontrast och Robert Doisneau på Kulturhuset.

Att antyda är att skapa, att beskriva är att rasera

Robert Doisneau

Då beskrivs det en hel del på Slussen. Slinker in på föreläsningen Arkeologi vid Slussen, med Kenneth Svensson som är arkeologisamordnare för projektet Slussen. En intressant resa tillbaka i tiden, kulturlager för kulturlager, via kokhus, ryssbodar och trankokerier till glaspärlor från 1020-1040. Unikt grönvita därtill. Följ utgrävningarna på slussenportalen.se om ni är intresserade.
Två lågstadietjejer gnällde över hur tråkigt Medeltidsmuseet är, de ville hellre åka till Tekniska. Det ska blippa och blonka och hända nåt hela tiden för dagens ungar. Stackare!

Hemma 10446 steg senare, trött som f-n. Kollade Fotografiskalösenordet, det gamla gäller fortfarande. Men hur ska jag komma ihåg det?!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Oktobertrött”

DU går fortfarande 10 000 steg om dan och kanske blir lite trött. Normalt. Bra jobbat, du vänjer dig snart vid eländet härom!

Stängt för kommentering.