Kategorier
Stockholm

Makropremiär!

Mitt nya liv som naturmupp har tagit sin början. Inte helt sant. Började som naturfotograf men hade inte råd med de långa objektiven som krävdes för fågel- och djurfoto. I dag handlar det om att testa och se vilka problem och frågeställningar som dyker upp. Skärpan är det första. Skärpedjupet är minimalt och jag är inte säker på att jag kan ställa in skärpan perfekt genom mina kontaktlinser. Har med mig ett enbensstativ, men glömmer stativplattan hemma. Kommer på att ett sittunderlag hade varit bra att ta med. Och varför jag lämnar kikaren hemma fattar jag inte när jag ser hur diverse fåglar kajkar omkring ute på Myrsjön.

Gillar formen på det här tämligen stora bladet som landat på en trädstam.
Här tycker jag att den underliggande diagonalt slingrande trädspeglingen tillför lite extra.

Det blir makrofoto men även vanlig höstfotografering. Inget av det jag plåtar är särskilt unikt, inget som poppar, ingen wow-faktor utan bara ett första nosande.

Hade gärna kunnat zooma in ännu mer på vattendropparna. Får skaffa mig mellanringar, eller vad det nu är jag behöver.

Sothöns och knipa kan jag se att det är, sen är det nåt långhalsad längre ut på sjön. Skäggdoppingar? Ett armstjockt träd brakar omkull just som jag passerat och skrämmer mig lite. Det bär spår av färskt bävergnag liksom många andra träd just i den här viken. Ser inget som liknar en bäverhydda men den finns nånstans.

Riktigt konstnärligt!

Batteriet börjar ta slut och jag knallar bort till Coop för att handla när jag ändå är ute.                  – Varför har vi ingen önskelista? frågar en knatte sin pappa när den senare försöker komma ihåg vad de behöver.

Aspens svarta löv speglar sig ikapp med de gyllene pilarna på motsatta stranden. Några redan fallna löv seglar omkring i en egen regatta. 

En liten flock sidensvansar sitter högt upp i en björk. Känner igen dem på lätet. En kort men fin dag i naturen avslutas.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Makropremiär!”

Stängt för kommentering.