Kategorier
Stockholm

Makro i duggregn

Det duggregnar denna lördagsförmiddag. Känner mig inte särskilt nedslagen för det även om det kan vara bekvämare att göra bilder när det inte regnar. En Kung Fu-mamma med gult bälte kommer nerför trappan med dottern som har rött. Den senare ser mer ut som en liten lucia. 

Galleri Bellman och Mikaels vernissage först, i och för sig hade han ett redan i går kväll. 

Malin J tipsar om en utställning på Etnografiska museet, om Esther Blenda Nordström med fleras expedition till Kamtjatka. Då jag redan hade planer på att åka ut på Djurgården och plåta passar ett besök här väl. Fri entré passar bra det med. I museets entré har de begränsad kännedom om att det finns en Ester Blenda Nordström-utställning, ”det är nog inte här”, men efter lite resonerande kommer vi fram till att det nog är på Arkivens dag hon finns. En trappa upp! Ytterst minimal visning av två gamla Kamtjatjakartor, en dikt av Ester Blenda samt en skylt om henne och en annan med citat ur boken Under vulkanens skugga och bilder ur boken.

Tillbaka ut i duggregnet och jag fotograferar mig tillbaka längs Djurgårdsbrunnskanalen. Flera roddare forsar fram över vattnet i olika konstellationer. En damfyra är på väg att ramma en brygga innan en följebåt hinner få dem att gira babord. Oceanbussen kommer från andra hållet och kör upp på land vid restaurangen. Malin Ewerlöf, den gamla löparstjärnan eskorterar per cykel en joggande kompis. Lite längre fram provar ystra jycken Lola på livet som fågelhund och rusar ut i vattnet mot ett gäng gräsänder och några vitkindade gäss. På stranden står matte och skäms.

”Absolutely superb reflections in the drops, to be enjoyed big size. The bokeh is also delicious. Deserves the absolute best, by the excellent Swedish Matti Merilaid.” yeswearemagazine/tumblr

Funderar lite över alternativen för att komma hem. Spårvagnen upp till city, sen tunnelbana och buss, eller Djurgårdsfärja och buss. Tajmar färjan perfekt så jag valde nog rätt. Bara att hålla tummarna för att åtminstone några bilder blev skarpa. Det är knepigt när man kör med handhållet.

– I morgon är det vilodag, hör jag en ung man säga till sin kompis. Sen kanske det blir bröst på måndag.

– Ja för fan! Måndagar är bröstpass!

För egen del kan det bli en makrovända ner till Sarvträsk. Brösten får vänta.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Makro i duggregn”

Stängt för kommentering.