Kategorier
Berlin Stockholm

Katastrof och disaster!

Katastrof, disaster! Ska öppna Lightroom när det knasar och jag får ett felmeddelande. Försöker igen och igen, med samma resultat. Startar om datorn, öppnar Lightroom och då är varenda samling, Berlin, New York, Ripped and Torn, Slussen etc borta. Med andra ord, jag får sitta och gå genom varenda j-a mapp igen och göra om alltihop. Vissa bilder hittar Lightroom inte längre. Satan i gatan! Tur i oturen att jag hann fixa printarna till utställningen och portfolio till bloggsidan.

Skulle behöva boka träff med Mr Mahoney för omdöme och val av utställningsbilder. De har fått vila nån vecka nu, liksom mina tankar på utställningen. Nu börjar jag få lust att kika på ett enklare programblad och då är det ju bra att bestämma vilka bilder som ska ingå i den. Och att återfinna dem.

Har ju skickat mina svar på intervjun till Progressive Street på Fejan. Vet inte om de kommer att publicera den, jag är inte särskilt glad i att formulera en massa jumbo jumbo om mitt fotograferande. Det går på känsla, helt enkelt. Och det är inte helt enkelt att beskriva det i ord. Och jag hade nån förtäckt åsikt om gruppen, tycker att den med det namnet ska vara mer experimentell än konventionell.

”Över 20 000 hade i går eftermiddags gjort testet som väckt ilska över Migrationsverkets kristendomsförhör. Trösten är att inte ens biskop Åke Bonnier i Skara stift klarade den på rak arm. Såväl lärda teologer, pastorer och kyrkoledare har också fått bottenresultat i onlinetestet ”Är jag kristen nu”, som bygger på Migrationsverkets frågor till asylsökande konvertiter.” 

”Om detta stämmer det minsta är Migrationsverkets kristendomstest skapad av djävulen själv” skriver gourmand-katoliken Edward Blom på Twitter.

Tja, är det nånstans som djävulen extraknäcker, så är det väl på Migrationsverket.

En tröst i bedrövelsen är att jag gör några mindre fynd när jag letar genom mapparna. Ser att 34 000 bilder saknas.

https://henkheijmans.tumblr.com/post/182131678957/cormorants-perch-2010-by-yves-taïeb-1963

6 svar på ”Katastrof och disaster!”

Luke Mohandas står din tjänst. Kommer dock vara på resande krigsfot kommande vecka. Kanske nästa helg?

Dessa datorer och deras program. Frustrerande för dig. Men du går en spännande vår till möter. Ja, Migrationsverket, hur är det möjligt, de gör allt fel alltid.

Lightroom skrämde sliten ur mig också idag, alla mappar utom två var borta från creativ clouds files och lightroom va en sjudagars prov version!
Visade sig att det av nån anledning blivit fel mailadress vid inloggningen, loggar alltid in via mitt Google konto men hur det blivit fel är en gåta. Lite konversation med Adobe support i England eller i alla fall på engelska löste problemet

Undrar om det är Adobe som sitter och pillar med grejerna. På MacBooken hamnade jag i en provversion av Acrobat Pro när jag skulle spara ett dokument i pdf. I Lr försvann allt som inte säkerhetskopierats, dvs de senaste månadernas bilder. Typ alla naturbilder.

Stängt för kommentering.