Bra bajs

Förstår inte var energin kommer ifrån, men efter soffdestruktionen orkar jag åka in till Fotografiska och artist talket med Jesper Waldensten.

Fin eftermiddagssol ger fina skuggor och vinklar. Hittar lite urbana stilleben och lite urban abstract på vägen. På Fotografiska funkar inte mitt kort, men jag blir insläppt ändå. Får kolla om medlemsskapet har gått ut. Har turen att få en soffplats att inta min öl i.

Det är Göran Segeholm som ska snacka med Jesper W. ”Var är Jesper?” ”Han letar efter sina bilnycklar.” ”På riktigt?” Sen domderar Göran S om ljudet: ”Hallå hallå! Varför hörs bara han? On off, den står inte på mute. Vi behöver ljud, mera ljud. Är det ingen som kan stänga av musiken!”

”Vi börjar med en lätt fråga: Vad är meningen med livet?”
”Att kämpa på och hoppas nyfikenheten håller ända fram.” ”Om jag kör fast så ska jag sluta köra fast.”

Jesper berättar sen att alla bilder med utstående öron är självporträtt. Han lät operera sina utstående öron som ung men ångrar sig nu. ”Farfar hör dåligt, min pappa hör jättedåligt och jag hör dåligt.”

”Inget får slängas om det inte brinner, innan man har försökt göra nåt av det.”
Jesper ville bli musiker, gick på Adolf Fredrik, tröttnade på trummandet men inte på ritandet. Jämför sitt skapande som att skriva låtar. Pennan är en virvel som håller takten. Måleriet är basisten som hjälper till med takten. Kameran är en synt, eller en stråkmaskin.

Under tidiga hundpromenader pratar Jesper högt med sig själv, berättar han. Det är saker som bara måste ut, som bajs. Ibland blir det bra bajs. Tips: Köp ett A4-block och en svart penna, inte blyerts, inget sudd. Rita, skriv blocket fullt i högt tempo, på cirka två timmar. Riv ur och släng på golvet, kolla vad det blev. Hur fula de än är så har de aldrig funnits förut. Skit i kraven. Jobba, tyck om att jobba.

Ute på Stadsgården av alla ställen ser jag vårens första sädesärla. På byggplanket har Biofoto satt upp trettitalet naturbilder, en har blivit stulen. Kanske en förening att gå med i? 500:- per år.

Hur mycket energi blev det över till denna söndag?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Bra bajs”

  1. Låter som du fyllde på energi, att del tredubblades till fortsättningen mot senare i april! God söndag!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.