Kategorier
Stockholm

Ågestasöndag

Kommer iväg enligt tidsplanen. Börjar dagens fågelskådande med ett par grågäss i hemmaträsket.
På Slussen guidar jag trenne damer till Fotografiska. Lite trixig väg dit.
Lugn lugn lugn LUGN. Magnus Fliesberg är konstnären som hänger på tunnelbaneväggarna och det är ritkolsteckningar av ett abstrakt slag. Helt okej.

Dan Crona kommenterar en av mina bilder: ”du har så mycket som jag tycker känns inspirerat av hans (Robert Frank) sätt att hantera fotografier. Men du har gjort något eget av det. Robert Frank är en av mina topp 5 som är totalt respektlös mot det patriarkala fototänket.
Sämre omdömen har jag fått.

Tallkrogens IP, där jag spelat många bortamatcher i de lägre divisionerna, är ett minne blott.
Många slitna och tärda existenser rör sig på perrongerna denna söndag.

I Farsta strand har jag 20 minuters väntan på 742:an. Kliver av vid Svartviksvägen, vilket är en hållplats för tidigt. Västerängsvägen är rätt, där såg jag en vit stork för en massa år sen.

Den stora vinsten med att tillbringa tid ute i klorofyllet är att man får tid att tänka. Funderar till exempel på Berlin under höstlovet? Man fångar tankar, liksom.

Tankefångare!

Nu väntar några timmars slow photography bland sippor och violer. En brun kärrhök seglar över vassen och kanadagässen vakar över sina små. Rördrommen fompar osynlig bakom vassbarriären. Skäggdoppingar, sothöns, knipor, snatteränder plaskar runt i sjön. Lövsångaren visslar sin ljusa stämma och en taltrast upprepar sina varierade strofer. Ett par tranor lunkar runt på fältet bortom pumphusängen och är det en sävsångare som väsnas ute i vassen? Massor av skrattmås, ingen näktergal, däremot.

Muuuh! Kossorna demonstrerar…

Aftonbladet frågar: Är du rädd för att få dammsugaren eller kylskåpet hackat? Tydligen går det att hacka uppkopplade hushållsprylar och använda dem till att spionera. Men mina prylar är analoga så de kniper käft.

Heja AIK, heja AIK! säger en liten tjej där hon sitter i pappas knä på tuben.
Hejar du på dom?
Ja, vad hejar du på?
Jag tror jag hejar på Djurgården.
Vad är det för nåt?
Vad har de för färger?

Regntunga moln utåt Värmdö. AIK tar ledningen i derbyt, jag fimpar sändningen. En ågestadag vänder till en ångestdag.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

3 svar på ”Ågestasöndag”

Inspirerande dag ser jag, bra beröm från Crona. Undrar om Fliesberg inspirerades av Kristina Lugn, bara Lugn.:) Roligt att du hade en lyckad dag!

Stängt för kommentering.