Kategorier
Stockholm

Engångshandske

Bilden: en gång en handske – engångshandske.

Efter den tidiga väckningen kan jag inte somna om utan jag går upp och sätter mig vid datorn. Slänger iväg dagens första blogginlägg och svarar på ett par nattliga kommentarer. Försöker göra upp planer för dagen. Solen skiner men väderappen säger regn efter lunch, det vill säga då jag brukar vara klar för eventuell aktivitet. Jag har ju alltid mina bokprojekt att ägna mig åt men de kräver att jag har lust och tycker att det är roligt. Det är det inte alltid, ofta är det jobbigt att fundera över hur bilderna ska disponeras över sidorna, och om graffiti och rivna affischer ska tas med, då lär boken svämma över tusenkronorsgränsen. Och varför inte, det är en bok för mig och inte för försäljning. Och med urban abstracts från NYC också. I ett stort format för att göra bilderna och staden rättvisa. Och nu snackar vi närmare två tusen kronor. Det jobbiga är att om jag gör en total-NYC-bok och sen tycker den är för dyr, för stor, så får jag göra om den från början i ett mindre format. Och jag har dålig koll på papperskvaliteten också, jag brukar välja det bästa, men det kanske skulle funka med second best. Många val alltså.

Funderar i samma andetag på kommande utställningar. Skulle jag hyra in mig i Claes och Mats lokal i Götet handlar det sannolikt om gatufoto. Skulle jag ställa ut här i stan igen, skulle jag kanske köra mina abstrakta bilder. Samtidigt har jag kvar min gamla idé om en new york-utställning med bilder på klottrade dörrar i naturlig storlek. Med bilder på golvet av storstadsasfalt, med mera flummigt. Men, det är bara idéer och hugskott. Inte säkert att det blir något av det, särskilt inte i dessa coronatider. Och som pensionär kommer jag kanske inte ha råd.

Går tillbaka till bingen och vilar en stund. 

Strax före lunch sätter jag igång med skapandet. €62.97 om jag håller mig till 30 sidor, kör layflat/platt uppslag på standardpapper. Sen har jag minst 15% i grundrabatt (om jag hittar koden) och kanske mer om de kör någon kampanj. Så, om någon av mina kära bloggläsare vill tillförsäkra sig om ett ex, osett, så lägg in en beställning nu. Billigare blir det aldrig! 🙂