Kategorier
Stockholm

För säkerhets skull

Har nånting som heter Avast installerat och det är nån slags säkerhetsprogram. Har gratisversionen och den skickar ett meddelande i dag om att det har upptäckt en spårningscookie på min dator. Behöver uppdatera till betalversionen för att skydda mig, påstår det. Är på väg att betala men får problem med deras bankgiroformat, elva siffror utan bindestreck. Kan inte lista ut var bindestrecket/-n ska vara och lägger ner. Googlar sen på antivirus och VPN. Hittar följande: Avast Dotterbolag Sålde Användardata för Miljoner Dollar i Vinst. Så, åt skogen med Avast. Försöker sen skapa konto hos Norton för deras säkerhetsprogram, men här stupar det på mitt telefonnummer, som inte godkänns. Kommer förbi det till sist. Behöver sen avinstallera Avast. Gör det med hjälp av programmet CleanMyMac men Nortons installationsprogram hävdar att det finns kvar. Hm, det här tarvar en kopp kaffe. Från Kenya. Startar om datorn. Öppnar Avast, som mycket riktigt finns kvar, och hittar en avinstallerare. Sen tuggar installationen av Norton en stund. Installerar programmet även på MacBooken och via app i iPhonen. Utnyttjar ångerklausulen på Avastbeställningen, så det bör vara lugnt. Puh! Sån´t här orkar man bara med när man har semester!

Kollar nog finalen i Svenska cupen i kväll, Blåvitt mot Malmö FF, trots att jag inte har några sympatier för något av lagen. Hoppas på en bra fotbollsmatch.

Gillar boken jag läser nu, Philip K. Dicks Den nästsista sanningen. Han skrev även Blade runner, en bra bok och två bra filmer. Man får lära sig nya ord, som artiforg och kolinesteras. De går faktiskt att googla på.

Ingen återbetalning från SAS, vill minnas att de sa att den skulle komma i juli. En dag kvar.

https://historycultureeducation.tumblr.com/post/625051969458962432/west-meets-east-two-german-brothers/embed
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”För säkerhets skull”

Hoppas du får hjälp av någon som läser. Jag tror jag har lade Blade Runner i bokhyllan (nej jag hittade den inte vid en snabb titt) och har läst den, på engelska.

Stängt för kommentering.