Kategorier
Stockholm

Kinesisk visdom

Läser gärna vid köksbordet när jag äter frukost. Oftast någon tidskrift, men nu insuper jag kinesisk visdom via boken Zhuang Zi, i översättning av Göran Malmqvist.

Klockan 15 vill jag kolla Örebro – Djurgården och då blir det för knappt med tid för en Excursion fotografica. Tröskar träsket istället, på vägen till proviantboden. Tar med mig makrot och ser om det finns någon bild att göra. Och telet, kanske är detta dagen för den småfläckiga. NU verkar ändå tornseglarna ha dragit och lämnat himlapället tyst och tomt.

Sätter mitt hopp till morgondagen, att stjärnorna då ska stå rätt för en lyckosam fotosafari på stadens stäpper och savanner. Elefanter i porslinsbutiker och modelejon, svenska tigrar och kanske en och annan gamnacke.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020