Kategorier
Stockholm

Chunga´s revenge

Vi är många som irriteras över slarvigt parkerade och liggande elsparkcyklar som hindrar vår gångväg. Irritationen bör väl egentligen riktas mot användaren, som är ansvarig för hur hen lämnar elsparkcykeln. Och det är väl inte solklart att det ens är hen som vält dem så de ligger tvärs över gångbanor och trottoarer. Jobbigt är det att behöva ta omvägar eller kliva över dem. Sen funderar jag över nyttan. De ersätter knappast bilresor utan jag tror folk tar dem istället för buss och tunnelbana, eller istället för att promenera. En del tar dem på hemväg från krogen, gissar jag. I coronatider kan elsparkcyklar ha visst berättigande men inte annars.

Transportstyrelsen:

Tänk på detta när du använder en elsparkcykel som uppfyller kraven på en cykel: 

  • kör försiktigt när du passerar medtrafikanter. Sänk hastigheten och håll avståndet
  • kör i högst gångfart när du kör på gågator eller i ett gångfartsområde
  • parkera inte elsparkcykeln på sådant sätt att den är i vägen för rörelsehindrade eller personer med nedsatt syn.

Tror rekordet ligger på 40 stycken elsparkcyklar på den smala gångvägen från Skanstull över bron till Gullmars.Flera elsparkcyklar har hamnat på sjöbotten, bildens fordon har, sannolikt med hjälp av staketet, brutits itu. Eventuella brottslingar ses tassa iväg i bildens övre vänstra hörn.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Chunga´s revenge”

Rolig kommentar: Ev brottslingar ses försvinna i bildens vänstra hörn. Du får till det. Mycket humor där. Det gillar vi.

Det man blir mest ledsen över att det finns så många människor som inte har vett! Är dumma i huvudet helt enkelt.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: