Kategorier
Stockholm

Det litterära Stockholm

Börjar läsa om Helene Billgren och fastnar för en formulering av Pontus Hammarén, chef för Borås konstmuseum, som undrar hur Helene Billgrens måleri kan se så lätt ut, ”först är det viktigt att komma ihåg att det som i slutändan ser lätt ut ofta är mycket krävande att uppnå. Sen tror jag att det till stora delar handlar om att hennes måleri tillkommer av lust – och inte av så höga anspråk.” Som mitt fotograferande, utan jämförelser i övrigt. Flera bra texter i boken för övrigt.

Tar mig sen an verket Mellan verkligheter. Svensk fotografi 1970-2000. Mycket text, men kan nog vara intressant läsning. Nu när min håg för dagen har den inriktningen.

Det litterära Stockholm. Och en litterär söndag.

Laddningen av bloggsidorna går snabbare nu, veta inte vad det tidigare problemet bestod i.

Ser några Saul Leiter-ish foton och längtar till New York. Minns dock att det inte var alldeles lätt att hitta liknande motiv där och att det är lättare att sitta hemma och fantisera om att fota intensivt i ”staden som aldrig sover” än att faktiskt göra det i en sinnesomvälvande miljö som Manhattan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

4 svar på ”Det litterära Stockholm”

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: