Kategorier
Stockholm

Bokhyllefilosoferande

Passar bra med ett soptunnelock till dagens aktiviteter, städning och dumpning av onödigt och obehövligt sparade tidskrifter. Frågan är vilka böcker som ska inta platsen i sovrumsbokhyllan. Vill nog ha foto- och konstböckerna i arbetsrummet, liksom faktalitteraturen. Men det blir ett kärt bekymmer när jag väl skaffat utrymme för en omfördelning. Då, om jag kommer igång, kan det även vara läge att samla böcker av samma författare så de står ihop. Kanske till och med ordna alfabetiskt, men då krävs en redig knäpp. När jag ser mig omkring upptäcker jag en Ester Blenda högst upp på en hylla tillsammans med ”Jag överlevde Titanic” och andra lite udda böcker. Sak göra en Grej of the Day om Titanic för eleverna så småningom, så den boken vill jag läsa först. Frågan är hur mycket jag hinner efter att lättjan fått sitt.

Kämpar vidare med kaffedoseringen, nu dubbla mått, 4:2. Kanske något starkt!

Baxar ut skräpet, en bra början. Tänker på framtiden för mina elever, ur klimatsynpunkt. Australien har brunnit, Kalifornien brinner och sakta men säkert utrotar vi ryggradsdjuren och till sitt oss själva. Jag slipper uppleva det, det gör inte de och de är helt oskyldiga till katastrofläget.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020