Kategorier
Stockholm

Up against the wall

Min bokhylleexkursion leder till oväntade fynd. Boken jag letat efter sen höstterminen började, ”Forntid i ny dager”, står plötsligt framför näsan på mig. Den gömmer sig mellan Henrik VIII:s sex hustrur och Darwins rike.

ETC

Malmö får världens första bibliotek för yttrande­frihet. Dawit Isaak-biblioteket är ett ställe där tystade röster åter för höras, och där bannlysta böcker lånas ut. Och en plats där en kinesisk nobelpristagares poesi delar hylla med Kapten Kalsong.

Spännande och intressant.

Ugly and Vengeful med Anna von Hauswolff ljuder via Spotify ut i mitt arbetsrum. Love it! Passar som soundtrack till flera av mina bilder.

Har lite svårt att bestämma mig för vilka böcker som ska stå i sovrumshyllan, men kommer på en alldeles självlysande idé: de böcker jag nu travat på nattduksbordet och börjat läsa, respektive de som som står på tur att läsas. Såklart! De fyller ett av hyllplanen, de övriga återstår att tömmas på onödigt.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020
%d bloggare gillar detta: