Kategorier
Stockholm

…und pietätvoll aufgebaut

Packar en termos kaffe, senaste bönorna kommer från Puapua Nya Guinea. Det ni! Kanske tar jag med mig vidvinkeln, men det kan lika gärna bli korta telet. Ska kanske kolla under broarna, Skanstulls- och Hammarby. Har redan gjort några bilder där, men det var flera år sen.

DN skriver om Arkitekturupproret – ”Låt oss bygga vackert igen. Det finns alternativ till fyrkantiga lådor.” Har ju inte den tidningen längre utan kollar gruppen på Facebook. Kan absolut sympatisera med gruppen, i allafall vad gäller förstörelsen av Stockholms City. Gruppen exemplifierar med bilder från bland annat Dresden som lades i ruiner under andra världskriget och som bygger nytt i gammal stil.

Minns också från en europaresa där det på plakat på ett antal hus runt torget i antingen Aachen eller Münster stod att läsa: ”Während des Krieges zerstört und pietätvoll aufgebaut.”

Får det här på Flickr: ”Ashley Hunsberger sent you a message: Request to interview you for Street Photography Magazine”. Ett gäng frågor ligger och väntar på mina svar. Okej, men jag har så jäkla tråkiga svar, bara. Gillar inte att floskla ur mig en massa om mitt fotograferande. Gav en intervju för Progressive på Fejan för flera år sen, men den blev aldrig publicerad, förmodligen av ovan nämnda skäl – too boring! Svarar till sist på frågorna, så får vi se om det blir något av det. Och om jag kommer ihåg var jag ska titta efter det.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”…und pietätvoll aufgebaut”

SVARA ASHLEY! Fega inte, du kan komma upp några snäpp och få råd att trycka fler böcker.
Är det kaffesmaken eller Puapua Nya Guinea, som är grejen 🙂

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: