Kategorier
Stockholm

Kontraster

Ernst Haas New york-bok lockar. Har knappt öppnat Joel Meyerovitz-boken än så kanske det får vänta. 

Min Sarvträskväg till busshållplatsen belönades med ett par gärdsmyg. En favoritfågel jag inte sett på ett tag.

Långsamt skrider vägarbetena runt Orminge framåt. Några nya refuger dyker upp. Kanholmsdiket är dock sen många månader fortfarande flera meter djupt. Mer bök väntas när centrum ska förtätas. Från förortskaos reser jag till Slussendito. Här händer det mer och snabbare, snart är guldbron farbar. 

Risto Rösti, med blick för detaljer.

 Lufsar runt en stund innan jag går till Galleri Kontrast. Rosti Rüstij står utanför och väntar. Efter en runda bland stort och smått tar vi in på S:ta Clara och en schnitzel i proppmättsize. Skippar Kulturhuset, skyller på taskigt ljus. Jag vill nog ha eftermiddagssol för att plåta där.

Interiör.

Bussföraren irriterar sig över att hennes buss är fullsatt till ståplats och förutsätter att många hoppar av vid Londonviadukten för att ta båten. Fast båten går ju inte till Orminge. Just ingen hoppar av och bussen skyltas ”FULLSATT”. Inom fem dagar vet jag om jag smittades av corona.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

4 svar på ”Kontraster”

Såg du verkligen en gärdsmyg? Det har jag alltid velat se. En schnitzel i proppmättsize? Mätt bara av att titta på den?

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: