Kategorier
Stockholm

Slas-Haas

Tar den vanliga helgbussen kl 12.04 från Sarvträsk. Rätt dött så här på hösten. Kanske några mesar och nån koltrast. Å andra sidan ger jag mig inte tid att titta och lyssna heller.

Uffe skriver om sin släktgård i Undersåker. Jag och polarna bodde ett hus nedanför i backen upp mot Björnen när det begav sig och man fortfarande kunde hålla balansen på ett par skidor. Tror Uffe skrev Sömnen där. 

På bussen en uppmaning från Käppala reningsverk som uppmanar läsaren att inte spola ner fettet i avloppet. Vilken suverän bantningsmetod hade inte det varit!

I fonden en av mina favoritbyggnader på Söder.

Tar Bondegatan västerut och utanför Pom och Flora café, där Smoliansky brukade fika, träffar jag istället två unga kollegor. Generationerna kommer och går. Lite senare kan jag morsa på en elevförälder.

– Nej,  säg inte så! Det luktar tigerbalsam, det är en salva, en pappa korrigerar dottern, på väg till en kampsportslokal,  alla riktiga klubbar luktar tigerbalsam. 

Passerar skyltar som annonserar pågående lägenhetsvisningar, en har det humana utgångspriset 6,7 mille. 

Funderar över Galleri Darlings utställningsprogram, när jag korsar Södermanna. Såg Hökens street art-bilder där för flera år sen. På bussen ser jag sen att Börje Almqvist ställer ut foton på svenska och utländska musikartister just på Darling. Öppnar nästa helg, för övrigt. 

Depåstopp på Gunnarssons, kaffe och macka. Götgatan sen, norrut mot Slussen. 

Blev det några bilder? Det blev det om än inga monstersäljare eller mångtusenlajksgenererande, kanske bara generande. 

Beställer Ernst Haas-boken till sist. Tänker att om Stig Claesson även hetat Haas hade han kunnat kalla sig Slas-Haas. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020
%d bloggare gillar detta: