Kategorier
Stockholm

Hurulakväll

Ser två mindre andfåglar i Sarvträsk. Ljus akterspegel. Ångrar att jag inte valde den busshållplatsen. Sitter på bussen och bearbetar mina tankar inför föreläsningen för Sthlms fotoklubb. De flesta där bör ju vara erfarna fotografer, gissningsvis är där även flera som fotar analogt. Tänker att jag nog huvudsakligen ska framhäva min särart som fotograf och inte komma med en massa gatufoto. Betyder å andra sidan att jag får börja om med min presentation. 

Strax är jag framme vid Slussen och cykelbanan har fått grön asfalt vid Londonviadukten. Tittar runt, Sex flickor, ett konstverk av Lena Cronqvist, pryder Slussplan. Alla sex flickor har fått ett virkat guldhjärta runt halsen. Annars inte mycket att fota på Slussen. Stora, öppna ytor, lätt att ta sig fram när alla byggstaket är väck. Har just inget att anmärka på.

Skärpta coronarestriktioner får mig att tveka beträffande vernissagen på kvällen. Till sist blir det ändå Odenplan och mellanlandning för en Guinness IPA (!) på Molly Malones. Irländsk folkmusik spritter ut en högtalare strax till vänster och besökarna sitter med godkänd distansering. En typisk irländsk grönvit tröja, tror det är en hurlingtröja, hänger från taket. Skulle vara snygg om nu inte grönt och vitt vore Bajens färger.  Tassar upp till galleriet där det är coronakö ute på gatan. En bricka dryckjom kommer förbi i kön både en, två och tre gånger. Pratar med en Therese som är ett stort Hurulafan, har en Hurulamössa på skallen. Verkar hålla i nån grupp, kanske på Facebook. Till sist är jag inne. Hurula, what a handsome young man! Surrar lite med honom, bland annat om varför flera av hans konstverk är målade på bibelsidor. Det var bekanta till honom som försökte ersätta missbruk med gud, ungefär. Då jag en gång kände en familj som hette Harula, kollar jag även varifrån hans namn kommer. Tornedalen, medan Harula är estniskt, de senare bytte för övrigt namn. Köper bok och skiva och får dem signerade.

Försöker sen se zoom-sändningen om fotoböcker via CFF, men lyckas inte få nåt ljud. Blir rekommenderad att byta webbläsare till Chrome, där syns inget överhuvudtaget. Jahapp, skitsamma då!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020