Kategorier
Stockholm

Lumberjack

Dagens stora uppgift består i att i kyla, snö och is skaffa virke till stenåldersverkstaden. Man får bli en lumberjack för en stund.

Ser flera otäcka filmer från stormningen av The Capitol. Hur en polis blir illa utsatt av mobben som försöker slita av honom hans gasmask, en annan polis skriker ut sin smärta när han blir svårt klämd. Hur en grupp skanderar ”häng Pence”. Hur sjutton ska det här kunna undgå att få konsekvenser, för mobben, för de republikanska politiker som uppviglade?

Samtidigt, i vår lilla del av världen:

”I morgon (i dag) har det gått två år sedan januariavtalet ritade om den politiska kartan i Sverige. Överenskommelsen syftar till att ställa SD utan politiskt inflytande och värktes fram av en ovillig riksdag. Ingen älskar januariavtalet. Men alla alternativ var sämre. ”Det här betyder krig, i riksdagen och i kommande valrörelse.” skrev Jimmie Åkesson på Twitter när S och MP presenterade sin nya migrationspolitik i oktober.
Vart sådan retorik kan leda såg vi i veckan från Washington. Nu vill Åkesson bli justitieminister, med makt över polis och säkerhetspolis, i en M-ledd regering.” AB 9/1 2021

Vart är vi på väg?

Akvarium?

Fler blommor har fått stryka på foten, får de inte för lite vatten, får de för mycket. Finns inget lagom i min blomskötsel, tydligen. Senast att slutvissna är min ”rödklöver” som tidigare ömsom prunkat, ömsom vissnat men som kommit tillbaka med vattning.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021