Kategorier
Stockholm

Triangel o man

I brist på annan läsning i behändig pappersform, studerar jag en världskarta som kom med nåt tiggarbrev. Ser att en ort i kallaste Sibirien heter Dikson. Blir lite nyfiken, namnet är ju knappast typiskt ryskt. Läser på Wikipedia: ”Dikson är en ort i norra Ryssland, och är belägen i Tajmyrien i Krasnojarsk kraj. Orten, som är belägen vid Karahavet i Norra ishavet och är Rysslands nordligaste hamn, hade 650 invånare i början av 2015. Dikson är namngiven efter svensken Oscar Dickson. Oscar Dickson, 1823-1897, var en svensk friherre, affärsman, träpatron och donator. Efter Oscar Dickson har uppkallats Dickson Bay, Dicksons land, Dicksons glaciär och Kap Dickson på Spetsbergen, Diksonön och orten Dikson vid Jenisejs mynning, Dicksonsjön i Patagonien samt många växtfossil, av vilka ett fossilt brödfruktträd från Grönlands kritlager (Artocarpus Dicksoni) torde vara det märkligaste.

Värdelöst vetande, men intressant!

Det blir en stadsorientering. Innan jag åker in försöker jag komma åt bilderna på den äldsta hårddisken men de är inte längre kompatibla med nuvarande version av Lightroom. Ska se om jag kan komma förbi det så småningom. Lyckas, utan att egentligen veta hur, hitta tillbaka till LR-katalogen som ska överföras till nya datorn. Det kan ta tid, så det får vänta till i kväll, efter fotbollen.

Nedanstående ska läsas underifrån. Rätt kul, tycker jag.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Triangel o man”

Även om du inte är Dicks son och kom att verka i Ryssland så väntar Orminge på att uppkalla en massa bukter och vägar och center efter, Matti Merilaid. You wait and see!

Stängt för kommentering.