Kategorier
Stockholm

Väggskugga

Onsdag! Det vet jag bestämt!

Somnade i går med huvudvärk, vaknar med huvudvärk och en geting i sovrummet, trots stängt fönster. När jag öppnar fönstret hittar den genast ut. I arbetsrummet är ena fönstret öppet och en annan geting surrar vid det fönster som är stängt.

Tidskriften Kamera&Bild, nämnde jag ju. De har ju fototävling under året, i olika kategorier och med domare verksamma inom respektive. I det senaste numret är temat Dokumentär. Lotta Härdelin från Dagens Nyheter är domare. Vinner gör en bild som föreställer rusningstrafik och i fokus är en man och en kvinna på varsin cykel som ser ut att vilja tävla. Delad tvåa kommer en bild på tre romska kvinnor där en stående kammar en sittande. Bilden förses med domarkommentaren ”jag utgår från att kvinnorna på bilden är införstådda med att bilden tas och att de gett sitt medgivande till att deras hårfix dokumenteras”. Ingen annan av bilderna får den kommentaren. Konstigt! Och det behövs ju inte inhämtas någon tillåtelse.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021