Kategorier
Stockholm

Fjäder, men inte i hatten

Enär det dagligen står på min lista, tar jag mig så åter an Lightroom och mitt oregerliga bildarkiv. Det handlar om över hundratusen bilder, absolut onödigt många, och det är svårt att få en överblick och veta vilka mappar som ligger var. Skärmdumpar därför innehållet/mappstrukturen på den externa hårddisken och skriver ut den. Jämför den med det aktuella LR-biblioteket och ser vilka mappar/bilder som syns i det och vilka som är försedda med ?/!.

Sen dyker det såklart upp sekundära problem, det går inte att skriva ut från nya datorn utan jag måste mejla till den gamla. Vid mejlförsök två funkar inte det heller. Behöver en flaska vin till! Men det känns ändå som om jag har lite mer koll, frågan är vad jag ska göra. Testa att flytta bildmapparna uppåt i mapphierarkin?

En rätt fin abstrakt tavla med fjädern som körsbäret på sillen.

Dags att titta till jordgubbarna! Blir det bär av alltihop har jag 26 stycken att se fram emot.

Tar en promenad till Coop, får se vilken omväg jag tar. Känns som om jag ska dela upp dagens steg i omgångar.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Fjäder, men inte i hatten”

Stängt för kommentering.