Kategorier
Stockholm

Inget att bråcka om

Blås, blås, blås! Det tar tid, blås, ännu mer! Nånting pågår i rummet bredvid. Själv får jag fylla i en hälsodeklaration och såvitt jag vet är det inga problem med mig. Sen blir jag vägd och mätt. 1,80, 91 kg. Jag minskar i längd, inte i vikt. Därefter ultraljud eller nått, med gel på. Fortfarande ligger min aortadiameter under de 30 mm som anses vara bråckrisk. Nya undersökningar följer.

Paraplypromenad till skolan sen, blött och kallt, men jag får mina steg gjorda. Kan ha varit sista dagen i min svit över 8 k, börjar kl 8 och åtminstone var tredje fredag slutar jag kl 17. Får se till att motionera övriga dagar.

Ungarna blev såklart jätteglada över att se mig igen, det blev många kramar. ”Vi får ha Matti, vi får ha Matti!” sjunger några ettor. Mina gamla elever kom utspringande utan skor när de såg mig genom fönstret.

En liten spansktalande tjej med mamma sitter och väntar på tunnelbanan och går genom alfabetet med tillhörande bilder. Hon kan det mesta, men inte ”pingvin” eller ”vas” så jag fyller i. Hon har precis börjat ettan på min skola, får jag veta. Jag berättar att ag jobbar där imorgon. ”Då kommer jag träffa dig!” Säger hon glatt. 

Brev från Pensionsmyndigheten: Beslut om Inkomstpensionstillägg 125:-före skatt. Kanon, det kommer jag köpa kaffe för. Eller skosnöre, för det pajade precis. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021