Kategorier
Stockholm

You can shove…

”Greta Thunbergs närvaro vid klimatmötet Cop26 i Glasgow har väckt stor uppmärksamhet internationellt. 

Från Norge höjs nu kritiska röster som menar att hennes tal uppviglar aktivister till odemokratiskt agerande.

– När man säger att politik inte har någon mening, då är vi ute på en lite farlig kurs, säger Espen Barth Eide (Ap), Norges klimatminister.

Boris Johnson chartrar ett Airbusplan mellan Glasgow och London i stället för att ta tåget. Detta samtidigt som Johnson varnar för att världen befinner sig minuter före midnatt. Sammanlagt orsakar världsledarnas utsläpp i Glasgow lika mycket utsläpp som 290 fullsatta plan mellan Frankfurt och Mallorca, skriver Bild.”

”Men värst av alla är Joe Biden. Han och hans följe står för de största utsläppen, runt 1000 ton koldioxid. Det är klart att dessa utsläpp uppmärksammas i medierna. Men vi får heller inte glömma att det största hyckleriet sker utanför klimatmötet, i den faktiska politiken. 

Medan COP26 pågår så ger Biden tillstånd att borra efter olja och gas, detta gör han i snabbare takt än vad Donald Trump hann med. Över 2000 nya tillstånd för att borra efter fossil naturgas, ”fracking”, har delats ut sedan han tillträdde, vilket är den högsta nivån sedan George W Bush var president.”

”Speaking at a rally in Glasgow near the COP26 conference, she (Greta Thunberg) led the protesters in a chant of ”You can shove your climate crisis up your a**e” and said that the COP26 participants were ”just politicians and people in power pretending to take our future seriously, pretending to take the present seriously of the people who are being affected already today by the climate crisis.”

You can shove your climate crisis up your a**e”

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

Ett svar på ”You can shove…”

Stängt för kommentering.