Kategorier
Stockholm

Mitt liv som bildlärare

Med min förra klass hade jag lektioner i bild en gång i veckan. Det var på olika teman som sport/idrott, byggnader, båtar/fartyg, instrument eller olika konstnärer. Nu går de i fyran och önskar att de fortfarande hade mig i bild. Hade en bildlektion med den trea jag jobbar med nu och ett omdöme jag fick var att det var den roligaste bildlektionen de haft, så nåt gör jag väl rätt. Jag har bild med ”mina” ettor i samma stil och fortsätter med bild samma eftermiddag för de ettor och förskoleklasselever som vill. Det brukar vara fullt på eftermiddagarna och nu får de måla vad de vill. De har tillgång till bland annat ”flaskfärger” och till cirka 80-90% gillar de konsistensen mer än att det ska ”bli något”. De kör med penslar, rollers och sina händer, kladdar hej vilt. Jag tror någonstans att det är gynnsamt för deras utveckling och låter dem hållas, petar in ett tips då och då som de kan följa om de vill. Det är värt 50 minuters städning efteråt. Då och då åstadkoms en pärla, som bilden ovan, skapad av tre sexåringar ihop, eller bilden endan på tema instrument. Konstnären i fråga går i ettan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”Mitt liv som bildlärare”

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: