Kategorier
Stockholm

Klippor och hav

Lite likt en målning i mina ögon.

Elias Sehlstedt var tullinspektör och konstnär och stationerad i Sandhamns tullhus mellan åren 1852 och 1869. Sehlstedt har även nackaanknytning för under en vistelse på Kummelnäs i Velamsund träffade Elias sin blivande hustru Anna Ulrika Augusta Ekman. I Huruledes jag fann Sehlstedt från 1874 skildrar August Strindberg en sommarsegling med tulljakt från Dalarö till Sandhamn.

Elias Sehlstedt.

Utanför tullhuset står en liten staty föreställande konstnären Axel Sjöberg. ”Johan Axel Sjöberg, född 6 november 1866 i Stockholm, död 5 oktober 1950 i Sandhamn, var en svensk målare och illustratör. Sjöberg brukar betraktas som upptäckaren av Stockholms skärgård i svensk konst.”

Axel Sjöberg.

Vad göra i dag? Jo, jag ska se om det går att bli klippt till en rimlig väntetid, kolla på apoteket om jag får en en ask till av min blodtrycksmedicin eller om jag behöver en ny förskrivning, sen till sist Coop. Och kanske, om jag fortfarande känner mig inspirerad, ska jag börja med en utställningskatalog.

I övrigt har jag bokat en influensavaccineringstid, mejlat skolan som kommer lägga in de tider som jag inte kunnat lägga in samt sagt upp en dubbelprenumeration på CleanMyMac.

Skulle vilja ha en säljsajt där folk kan gå in och kolla bland mina bilder och köpa dem. Men dels är jag inte klipsk nog att få till det, dels vet jag inte om det förutsätter att jag har en egen firma. Jag får ju sälja till ett visst belopp per år utan att behöva deklarera inkomsten. Det känns som jag tar mig för mycket vatten över huvudet, det räcker med att jag är nyduschad.

2 svar på ”Klippor och hav”

Ja man får be om ledigt från jobbet för att läsa och kommentera alla dina blogginlägg. Du bör nog inte klaga på oss när vi inte hinner svara på allting. Vi andra har liv även vi. Tro´t eller ej.

Nu blev jag intresserad av Strindberg, för jag ägnar mycket tid åt honom. Är med i Strindbergsällskapet och bokklubben där, bland annat.

Har jag klagat? Brukar konstatera att de av mina bilder jag själv gillar sällan får många lajks på sociala media. Bloggen kör jag oavsett statistik och kommentarer.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: