Kategorier
Stockholm

Blue Monday?

Åkte till Sandhamn för att fotografera skärgårdsnatur och gjorde så. Det innebär dock inte att jag avstår från de typiska abstrakta mattimotiven, när sådana dyker upp. Här är det klisterresterna av nåt anslag som fångat sporer från mossa och lavar.

Najs dag som lärare med ettorna. I dag fick de lära sig om vulkaner och hassel. Inte varje dag elever har den förmånen. Utedag i skogen på eftermiddagen och jag och en trea letade gamla spår efter en hackspettssmedja. Kottflagorna hade murknat och mörknat så det tog ett tag innan vi fann dem. 

Skapligt osnorig och det mesta av hörseln på vänsterörat är tillbaka. Och då det samtidigt blir allt ljusare är det allt annat än blue Monday och januaridepp. Då har jag inte ens nämnt pension på fredag. Förrän nu.

Nu har jag koll på nya bussterminalen, var man stiger på och var man stiger av. Däremot fanns ingen vettig lösning för att transportera sig från terminalen och vidare mot träsket och min bokulle. Det var avspärrat av byggstaket och vi fick gå på parkeringen. Och det var lömskt halt på både bussterminalen och centrumparkeringen, en osynlig ishinna gjorde det ytterst äventyrligt att ta sig fram. Hade jag vurpat hade det varit en blue Monday ändå, trots allt.

%d bloggare gillar detta: