Kategorier
Stockholm

Tyresö – Vinterviken

Soligt men kallt och isen har inte släppt taget om vare sig Järlasjön, Källtorpssjön eller Trekanten. 

Lång bussfärd till Tyresö bibliotek och konsthall. Kul med nya vyer utanför bussfönstret. Träffar Bengt och snackar bort en stund. Mycket naturbilder som vanligt när fotoklubbar ställer ut. Bengt har ett pat Kuba-bilder.

Fönsterspegling, Tyresö centrum.

Buss till Gullmars och sen med tvärbanan till Liljeholmen. Hinner precis ta skydd under en balkong när det kommer en regnskur.

Läns över sjö och strand.

En steglits sjunger i en trädtopp och en kvinna med kikare studerar en bobyggande skata. Passerar gamla fina Blommenbergsskolan och minns att jag var där på en slöjdkurs för mycket längesen. Några kolonister planerar året för sina lotter och det är annars mycket folk i farten. På Winterviken är det kö till restaurangen.  Hittar efter en stund rummet för vernissage och utställning. Häller upp et glas rött och studerar förre graffitikonstnären Puppets utställning Snurror.

På vägen mot tunnelbanan regnar det igen. Det bekymrar varken mig eller de viggar, storskrakar och sothöns som plaskar längs iskanten i Trekanten.