Kategorier
Stockholm

Fluxus

Försöker läsa ut Svensk fluxus/Bengt af Klintberg. Intressant läsning om riktigt konstig konst. Många ”kompositioner”: ”Komposition No. 5 består i att man släpper ut en fjäril i konsertlokalen. där ett eller flera fönster ska stå öppna. Kompositionen är över när fjärilen flugit ut.

Påminner mig om när en talgoxe flög in i ett rum på fritids och eleverna hämtade mig för att få ut den. Jag stängde glasdörren till rummet som hade innerfönster bredvid bakom vilka ”publiken” kunde stå. Sen drog jag ner persiennerna för varje fönster innan jag öppnade ett av dem. ”Kompositionen” var över när talgoxen strax flög ut. Publiken var nöjd.

Ser att det är öl- och whiskymässa 5-7 september. Den gick jag ofta på för tio femton år sen. Minns när jag plåtade random besökare med blixt. Datumen kolliderar med min nästa utställning, tillsammans med barndomskompisen Micke, på Galleri Bellman.

Porträtt i spegel Öl- och whiskymässan.

2 svar på ”Fluxus”

Svensk fluxus/Bengt af Klintberg häftigt, hade honom i etnologi, har Råttan i Pizzan här hemma. Hans dotter gjorde filmen om Kungen till 50 år på tronen.

Stängt för kommentering.